När det kommer till att låna pengar, speciellt snabba lån, är det ofta man finner två läger med båda starka anhängare. Två läger som aldrig kommer att enas i en gemensam kör om vad som är rätt. 

”Över 33 000 obetalda sms-lån kom in till myndigheten förra året, en ökning med 18 procent jämfört med 2010.”

Citatet är hämtat från Kronofogden och visar på det stora antalet obetalda smslån som årligen dimper in till Kronofogden. Två år senare har siffran ökat till 24 377 tusen anmälningar. Detta är siffror som inte alls är roliga, och får många anhängare på sidan som vill ta bort dessa typer av lånföretag att skrika högt. Men om man tänker ett steg till så kan smslån fylla en otroligt bra funktion i vårt samhälle. Detta då dessa företag erbjuder just snabba pengar som kan vara otroligt bra om man behöver få tag i pengar vid oförutsedda utgifter såsom en vattenläcka eller liknande. Det är då som det är underbart att det finns någonstans där man kan få tag på pengar om man har en betalningsanmärkning eller liknande.

Vad som här är viktigt att man väljer ett företag, exempelvis Meddelandelån som inger ett förtroende och som man känner inte kommer lura en. För det finns många oseriösa företag som vill åt ens pengar. Om de oseriösa företagen skulle försvinna så skulle även många anhängare till sidan som vill ta bort smslån även att försvinna. Ser man till en artikel från SvD så är den som tar ett snabblån en person på 35 år som har en medelinkomst, alltså inte en ungdom som vill shoppa kläder. Så problemet är inte smslån, problemet ligger i att folk är dåliga på att ha en buffert.