Alla ska vi dö, men det är något som få av oss nog väljer att prata om. Så är det dock inte för programledaren och komikern Christine Meltzer – hon filmade sin kamp mot cancern utifall att hon inte skulle överleva och det blev en tv-serie.

Det är nog få som vill tänka på sin egen begravning och död men vissa tvingas till att fundera på sådana saker. En person som var väldigt nära döden och tvingades reflektera en hel del, och även konfrontera sin rädsla för döden, var Christine Meltzer som för några år sedan drabbades av svår bröstcancer. Hon lyckades överleva, men passade på att filma sin kamp mot cancern för att kunna ge till sina barn utifall att hon inte skulle klara sig. Det gjorde hon, och för att inte låta kampen gå till spillo valde hon att dela med sig till Sverige om sin erfarenhet – något som utmynnat i tv-serien ”Meltzer och döden”.

” – Jag har aldrig fått så mycket kärlek i mitt liv av folk som efter första avsnittet! Det visar att många vill lyfta på locket och prata om döden. Det är så märkligt att vi är rädda för att prata om något som vi alla vet ska hända, kommer att hända, händer runt omkring oss och drabbar alla på något sätt förr eller senare. Hennes mål med ”Meltzer och döden” är att man ska vilja leva mer.” läs mer om tv-programmet genom att klicka här.

Som citatet ovan berättar om så är hennes mål med tv-serien att man ska vilja leva mer. Att prata om döden kan hjälpa en att göra just detta, menar hon. Kanske är det just därför vi bör prata mer om döden, vår dödsrädsla och vår ångest inför det oundvikliga? Så att vi kan göra just precis det som Meltzer önskar att vi borde göra, att vi vågar leva mer? Vem vet.