Vad som är meningen med livet är en undran som vi ibland funderar på och kan fundera oss tokiga på då det inte finns något rätt eller fel, men det gör det inte tråkigare att klura ut lösningen på frågan – snarare tvärt om. 

726383-young-man-dreamingJag tänker, alltså finns jag. Ja, det är en mening som de flesta känner igen. Och visst älskar människan att tänka. Vi tänker så högt och djupt ibland att det kan kännas som om andra hör våra tankar. Ofta på triviala saker som vad vi ska äta för middag eller vad som kommer ske till helgen. Men det finns även universella tankar som berör livet och döden.  Våra tankar om begravning berör oss lika mycket som varför vi befinner oss på denna jord när vi alla går samma öde till mötes genom att hamna några meter under jorden.

Att ge livet mening

Vad många kan komma fram till i deras funderingar är att meningen med livet borde vara att man ska försöka ge sitt eget liv en mening så man vill leva det. För vad är det annars för vits? Detta är dock lättare sagt än gjort för de flesta då man kämpar med livets tillvaro. samhället har även gått så långt i denna strävan att kända personligheter kan tjäna en slant genom att sätta upp shower som handlar om just vad som är meningen med livet. Då vi människor strävar efter att ha det så bra som möjligt är en mening med livet att känna njutning, och då vi människor är unika individer så är njutning och strävan helt individuell och betyder att vi var och en kan sätta upp en egen agenda för sitt liv. bara detta kan skapa en viss typ av ångest över att man gärna inte vill göra fel beslut som man sedan ångrar sig på sin dödsbädd.